Uninterruptible
Power Supply

UPS staat voor “Uninterruptible Power Supply”, in het Nederlands “on-onderbroken stroomvoorziening”.

ups-aggregaatservice-nederland

Geen onderbrekingen
in uw stroomvoorziening

Wat is een UPS?
Een UPS is een apparaat dat bij uitval van de netspanning direct de stroomvoorziening overneemt en levert aan de aangesloten systemen.
Een UPS-oplossing, ook wel no-break genoemd, zorgt ervoor dat bij stroomuitval de toepassing altijd van stroom voorzien blijft. De energie wordt dan bijvoorbeeld geleverd vanuit een batterij of vliegwiel.

Welke toepassingen?
Een Uninterruptible Power Supply (UPS) wordt voor vele toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld computer-, telecom-, industriële- of medische apparatuur. Denk aan kritische toepassingen waar de stroom niet uit mag vallen; binnen operatiekamers (OK), datacenters, tunnels, telecomnetwerken, overal worden UPS-oplossingen toegepast.

No break of short break?
Zowel een UPS als een aggregaat kunnen zorgen voor noodstroom. In de branche wordt een UPS ook wel aangeduid met een ‘no-break’, een aggregaat met een ‘short-break’. UPS staat voor ‘Uninterruptible Power Supply’, ofwel ononderbroken stroomvoorziening.

Altijd stroomvoorziening
De apparatuur achter de UPS blijft altijd van stroom voorzien. Bij stroomuitval of een test neemt de UPS de stroomvoorziening automatisch over. Er is geen onderbreking, ofwel ‘no-break’. De motor van een noodstroomaggregaat (NSA) staat niet continu aan en te draaien maar moet opgestart worden, vandaar dat deze short-break genoemd wordt. Dat wil zeggen dat er een korte stroomonderbreking is vóór het NSA van stroom voorziet.

Vaak worden beide toegepast; allereerst voorziet de UPS direct van noodstroom, in de tijd dat de stroom geleverd wordt vanuit de UPS en batterijen wordt het NSA opgestart en kan er ononderbroken overgeschakeld worden van UPS naar NSA. De tijd dat er autonoom stroom geleverd wordt met de UPS of NSA duiden we aan met autonomietijd.

Bell Technics
Wij werken zeer nauw samen met het bedrijf Bell Technics op het gebied van de UPS, gewoon omdat je moet doen waar je goed in bent, waar zij ons ondersteunen met de UPS steunen wij hun met de Aggregaten, samen zijn we sterk.